Visitor Hub, Langley Valley Wood, Surrey

  • Public & Arts

Curl la Tourelle Head Architecture is pleased to reveal its RIBA Competition entry to design a new visitor hub to support Langley Vale Wood’s 180,000 visits per annum.

Langley Vale is a circa 640-acre site in Surrey on the edge of the M25, including 140 acres of mainly ancient woodland. Named First World War Centenary Wood for the Woodland Trust’s First World War Centenary Woods project, the aim for the project was to protect and manage the existing woodland and create new native broadleaf woodland on the site.

CLTH’s concept, designed by Wayne Head, Patricia Ruiz, Sara Usai and Songyang Zhou was for an impressive flexible exhibition space with a stunning living roof, which would improve the profile of Langley Vale Wood as a destination for local residents and visitors, whilst providing a fitting tribute to those affected by the First World War.

Link to competition

2-reduced-ccea7c4b992239501090657a6f2e1e55
1-reduced-9a3568332c7c8986bc03d058a32b1585
3-reduced-8ab77cc0af2ef0aef999a2ac57e4bd25